top of page

SZOLGÁLTATÁSAIM

Egyénre szabottan

FUNKCIONÁLIS VIZSGÁLAT ÉS DIAGNÓZIS

Első alkalommal részletesen átbeszéljük a panaszaidat, orvosi leleteidet, képalkotó vizsgálataidat. Ezt követően megvizsgállak, különböző mozgásszervi teszteket végzek rajtad. Az eredmények alapján jutunk a funkcionális diagnózishoz: összegzem neked, mi okozhatja a panaszaidat. Egyszerű feladatokat mutatok, hogy önállóan is elkezdhess tenni az egészségedért. Kezelési tervet készítek, ami alapján második alkalommal megkezdjük a terápiát. 

AKTÍV GYÓGYTORNA

A rendszeres mozgás megkezdése elengedhetetlen a mozgásszervi panaszok javulásához. Fokozatosan haladunk a könnyebb, átmozgató, keringésjavító jellegű feladatoktól a változatos egyensúly-és állóképességfejlesztő, izomerősítő és nyújtó gyakorlatokig. A funkcionális tréning során használjuk a saját testsúlyodat és különböző eszközöket is. Az óra végén leírom vagy videóra vesszük azokat a feladatokat, amiket önállóan végezned kell. 

MANUÁLIS TECHNIKÁK

A manuális technika kézzel végzett kezelést jelent.
Az egyes módszerek célja sokféle lehet. Legtöbbször fájdalomcsillapítás, i
zomlazítás, funkciójavítás és duzzanatcsökkentés céljából alkalmazom őket.
Az aktív tornát szinte mindig kiegészítem passzív módszerekkel, mivel tapasztalatom szerint a kettő együttes alkalmazása hoz teljes gyógyulást.
Az általam használt különböző manuális technikákról a Manuális terápiák menüpontban olvashatsz bővebben.

ÉLETMÓD ÉS ERGONÓMIAI TANÁCSADÁS

A hétköznapok során sajnos alig fordítunk figyelmet a testünkre, pedig ha csak pár apró dolgon változtatunk, megelőzhetjük a testi feszülés vagy fájdalom kialakulását. Ebben tudok segíteni neked azzal, hogy átbeszéljük: hogyan és mennyit ülsz vagy állsz egyhuzamban, hogyan emelsz fel és cipelsz tárgyakat, hogyan kelsz fel az ágyból, hogyan tartod magad sportolás közben, stb.
A tanácsadás minden esetben a gyógytorna kezelés részeként történik.

bottom of page