top of page
TAPE FELHELYEZÉS

A kineziotape nevéről ha nem is hallottunk, látni már biztosan láttuk valakin. Ezek azok a színes, rugalmas ragasztószalagok, amiket legtöbbször sportolókon veszünk észre.

 

Azonban nem csak nekik lehet hasznos ez a terápiás eszköz. A tape (ejtsd: tép) sokféle céllal ragasztható fel a bőrre: izomlazítás, ízület stabilizálás, nyirokkeringés javítás, idegműködés serkentés, propriocepció (ízületi helyzetérzékelés) fejlesztés okán is feltehető.

 

Hatóanyagot általában nem tartalmaz, csupán a tapasz nyújthatóságát használjuk ki azzal, hogy különböző mértékben húzva ragasztjuk fel a bőrre. A színnek személy szerint nem tulajdonítok jelentőséget, inkább a ragasztóanyag minőségében vannak nagy eltérések a tape-ek között.

Kiegészítő terápia, vagyis önmagában, mozgás és egyéb kezelések nélkül kevés változás várható tőle. A tape fennmaradási ideje egyénenként változó, pár naptól akár 2 hétig is terjedhet.

 

Fontos, hogy legalább kezdetben szakember helyezze fel, aki ismeri a test anatómiáját és tudja, mit, miért és hogyan tesz fel. A későbbiekben ha igényét érzed, szívesen megtanítom, hogyan ragaszd fel magadnak.

bottom of page